29-11-11

AED red 66 jarige vrouw in Tessenderlo

66-jarige vrouw met hartproblemen gered dankzij AED-toestel

extern 66 jarige vrouw gered door aed te tessenderlo

Ingestuurd door Roland Vanderstukken

Maandagmorgen 28 november kreeg een 66- jarige vrouw hartproblemen in de omgeving van het gemeentehuis van Tessenderlo. Een onbekende vrouw startte met de reanimatie. Een andere burger liep voor hulp naar het gemeentehuis.

Mevrouw Madeleine Bens, coördinator van 'Tessenderlo hartveilig', liep naar buiten en opende het AED-toestel. Haar collega Jorgen Vandereycken diende met het AED-toestel de nodige elektrische schokken toe. De hulpdiensten en de MUG waren zeer snel ter plaatse, namen de zorgen over en brachten de dame naar Gasthuisberg in Leuven. We vernomen dat de vrouw een hartoperatie ondergaat. De vooruitzichten zijn dus positief.

“Wij hebben als personeel van de gemeente Tessenderlo allemaal een opleiding reanimatie en AED gekregen van Rode Kruis Tessenderlo”, zegt Mevrouw Bens. “Maar in het echt is het dan toch even schrikken”, weet ze.
Gelukkig voor deze mevrouw wisten ze wat ze moesten doen. Zoals steeds blijkt dat de inspanningen van Rode Kruis Tessenderlo om voortdurend cursussen te geven (EHBO met reanimatietechnieken en leren met AED-toestel om te gaan) de moeite waard zijn Zelfs al zou deze vrouw de enige zijn die door deze cursussen gered zou worden.
Graag zo'n cursus of een opfrissing volgen? Ook voor sportverenigingen ten zeerste aangeraden. Contact: 0477/35.45.04 of mail voorziter@tessenderlo.rodekruis.be

15:11 Gepost door Rode Kruis Tessenderlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.